English Media Club: How to Design a Video Lesson

Predavanje 10.12.2021. - 10.01.2022. American Corner Zagreb Tajana Bundara i Ksenija Rumora
Teachers' Corner - arhiva


U sklopu programskog ciklusa English Media Club koji se provodi  u  Američkom kutku Zagreb tijekom 2021. godine, Tatjana Bundara i Ksenija Rumora, profesorice engleskog i njemačkog jezika, održale su videoprezentaciju pod naslovom Digital Learning and Technologies:  A Step-by-Step Guide to Creating Video Lessons.

Ova prezentacija vodi korak po korak kroz proces izrade videolekcije. Obuhvaća i prijedlog digitalnih alata koji prate faze videolekcija. Ovladavanje ovom vrijednom strategijom podučavanja pomaže nastavnicima da svoje videolekcije prilagode potrebama svojih učenika, a učenje na daljinu ujedno učine zabavnim. Istovremeno ovim načinom podučavanja nastavnici potiču i razvijaju digitalnu pismenost kod učenika i izgrađuju emocionalno-pedagoški odnos s učenicima.

Pozivamo gledatelje da nakon gledanja videoprezetnacije putem QR koda na kraju videoprezentacije pošalju svoju evaluaciju. AC Team - American Corner, Tajana, Ksenija i Lidija - očekuje vas na komunikacijskom kanalu Teamsa: svoja pitanja, komentare i razgovor možete nastaviti na poveznici bit.ly/AmCorTKL  (lozinka: 0uroh1z).



O autoricama:

Tajana Bundara podučava engleski i njemački jezik preko dva desetljeća. Radi u SŠ Ivana Lucića u Trogiru na poslovima nastavnika mentora  engleskog i njemačkog jezika. Uživa raditi na različitim projektima, te stvarati obrazovne materijale. Članica je Radne skupine za Engleski jezik i od lockdowna doprinosi odgojno-obrazovnom sustavu RH izradom edukativnih videolekcija.  Do sada je izradila više od 40 video lekcija koje su objavljene na stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja. Njezina strast je njezin posao, a njezin moto je ''Promjena je jedina konstanta u životu '' (Heraklit). 
 

Ksenija Rumora je profesorica engleskog i njemačkog jezika više od 26 godina. Predaje u OŠ Franje Krežme u Osijeku. Budući da je prilično (pro)aktivna, u posljednje tri godine aktivnosudjeluje u projektima u okviru programa Erasmus+ KA1 i KA2. Tijekom svoje nastavničke karijere održala je brojne radionice i predavanja, a u posljednjih 20 godina, kao voditeljica Županijskog stručnog vijeća za Engleski jezik u Osječko-baranjskoj županiji, organizira i stručno usavršavanje učitelja Engleskog jezika u osnovnoj školi. Kao članica Radne skupine za Engleski jezik izradila je više od 40 video lekcija za Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Profesorice Tajana Bundara i Ksenija Rumara dobile su priznaje izvrsnosti i nagradu Ministarstva  znanosti i obrazovanja na Svjetski dan učitelja 2021. godine, među 511 najuspješnijh odgojno-obrazovnih djelatnika  nagrađenih za svoja postignuća u radu tijekom školske godine 2020./2021.

Program se ostvaruje uz potporu Veleposlanstva SAD-a.