English Media Club: Our Well-Being

Predavanje 14.12.2021. - 14.01.2022. American Corner Zagreb Tajana Bundara i Lidija Šaravanja
Teachers' Corner - arhiva


U sklopu programskog ciklusa English Media Club koji se provodi  u  Američkom kutku Zagreb tijekom 2021. godine, Tatjana Bundara, prof. i dr. sc. Lidija Šaravanja, profesorice engleskog i njemačkog jezika, održale su videoprezentaciju pod naslovom Digital Learning and Technologies: Our Well-Being.
 
Ovo izlaganje ima namjeru pokazati tijek i aktivnosti eTwinning projekta pod nazivom Our Well-Being i novu dimenziju uporabe IKT alata. U projektu su sudjelovale osnovne škole triju zemlja – Hrvatske, Srbije i Italije, odnosno učenici i njihovi učitelji koji su zajedno istraživali odgovore na pitanje -  Kako očuvati i njegovati mentalno biće u online okruženju?
Učenici su svoju pažnju pomoću IKT alata usmjerili na humane teme poput obitelji, prijatelja, i zdravlja tražeći odgovor na pitanja:
  • što je potrebno učiniti da bismo bili sretniji,
  • kakvi hobiji postoje,
  • kako san i sunce utječu  na naše blagostanje,
  • što nas nasmijava,
  • zašto je dobro imati ljubimca,
  • zašto je zdrava prehrana važna,
  • zašto su važne lijepe stvari poput glazbe, boja, plesa.
Pozivamo gledatelje da nakon gledanja videoprezentnacije putem QR koda na kraju videoprezentacije pošalju svoju evaluaciju. AC Team - American Corner, Tajana, Ksenija i Lidija - očekuje vas na komunikacijskom kanalu Teamsa: svoja pitanja, komentare i razgovor možete nastaviti na poveznici bit.ly/AmCorTKL  (lozinka: 0uroh1z).


 
O autoricama:

Tajana Bundara podučava engleski i njemački jezik preko dva desetljeća. Radi u SŠ Ivana Lucića u Trogiru na poslovima nastavnika mentora  engleskog i njemačkog jezika. Uživa raditi na različitim projektima, te stvarati obrazovne materijale. Članica je Radne skupine za Engleski jezik i od lockdowna doprinosi odgojno-obrazovnom sustavu RH izradom edukativnih videolekcija.  Do sada je izradila više od 40 video lekcija koje su objavljene na stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja. Njezina strast je njezin posao, a njezin moto je ''Promjena je jedina konstanta u životu '' (Heraklit).
 
Lidija Šaravanja profesorica je engleskog jezika i književnosti i njemačkog jezika i književnosti. Radila je kao učiteljica engleskog jezika s različitim dobnih skupinama, od vrtićke, preko osnovnih i srednjih škola do rada sa studentima na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku. Trenutno radi kao učiteljica mentorica u OŠ Vladimir Nazor u Čepinu. Uz niz formalnih i neformalnih edukacija, 2019.g. stekla je titulu doktora znanosti u području jezikoslovlja. U rado često primjenjuje integraciju različitih područja obrazovanja, svijest o građanskom identitetu i projektno učenje.

Profesorice Tajana Bundara i Lidija Šaravanja dobile su priznaje izvrsnosti i nagradu Ministarstva  znanosti i obrazovanja na Svjetski dan učitelja 2021. godine, među 511 najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika  nagrađenih za svoja postignuća u radu tijekom školske godine 2020./2021.

Program se ostvaruje uz potporu Veleposlanstva SAD-a.