Fantastične životinje i kako ih pronaći u knjižnici

Ostalo 01.07.2022. - 31.08.2022. Gradska knjižnica - Odjel za djecu i mladež
Pet owner vector created by pikisuperstar - www.freepik.com
Ljetni program Odjela za djecu i mladež Gradske knjižnice (1. 7. - 31. 8. 2022.):
 
Utorkom – Pričaonica: čitanje priča o kućnim ljubimcima, divljim zvijerima...
Srijedom – Likovna radionica: izrada fantastičnih, morskih i ostalih bića različitim likovnim tehnikama
Četvrtkom – Veseli četvrtak: druženje, igra i zabava uz društvene igre i igre na otvorenom
 
Izložba:
Klinci i ljubimci - izložba knjiga kao preporuka za ljetno čitanje na temu kućnih ljubimaca, ali i životinja općenito iz fonda Odjela za djecu i mladež Gradske knjižnice.
 
„Čini se da postoji neka posebna veza između djece i životinja. ...Čak i znanstvenici sve više pažnje posvećuju činjenici da su „kućni ljubimci značajni za dobrobit ljudi”. Ljubimci dokazano unapređuju osjećaj općeg zadovoljstva životom, predstavljaju način prevencije različitih bolesti i unapređuju zdravlje. ...Životinje, također imaju umirujući učinak, posebno kod djece s poremećajima u ponašanju ili učenju, mogu utjecati na poboljšanje ponašanja i koncentracije, smanjenje stresa i povećanje samopoštovanja. Mogu poticati izražavanje i komunikativnost povučene i sramežljive djece te ohrabriti traumatiziranu djecu, koja se možda boje ljudi, a potrebna im je bliskost. Držanje ljubimaca, s druge strane, može djeci pomoći prebroditi eventualna negativna iskustva sa životinjama, kao i ona doživljena u obitelji. Tako je, na primjer, znanstveno utvrđeno da djeca koja imaju kućnog ljubimca sa znatno manje stresa prebrode razvod roditelja.”
preuzeto iz: Odgajam li dobro svoje dijete?: savjeti za roditelje / Gordana Buljan Flander, Ana Karlović
 
Stoga, volimo i pazimo životinje, a u knjižnici pronađite ljetne preporuke za čitanje sa životinjama kao glavnim junacima.