Festival priče Afrička bajka

Ostalo 20.05.2024. - 25.05.2024. Knjižnica Dugave
U periodu od 20. do 25. svibnja 2024. u Zagrebu će se održati niz predavanja, radionica, pričaonica, te  glazbeno-plesni program s ciljem upoznavanja drugih kultura, ali i osvještavanja vrijednosti vlastite kulture.
Zašto baš Afrika? Zato što smo svi mi, jednom davno, davno, došli upravo odande (ako je vjerovati znanstvenim otkrićima), ali i zato što u Zagrebu ima najviše umjetnika koji dolaze upravo iz zemalja afričkog kontinenta. A priča? Priča je ono što povezuje sve generacije i sve kulture.

Program će se održavati u Knjižnici Dugave,  na Odjelu za djecu i mladež knjižnice Medveščak, u Knjižnici Špansko-jug te u Školi za modu i dizajn. U subotu 25.5. u Parku Dugave bit će održan program AFRIKA U DUGAVAMA koji je namijenjen svim građanima Zagreba. Od 11h do 13h bit će održani sljedeći programi:  pričaonica AFRIČKE PRIČE Srebrenke  Peregrin, radionica svahilija Erica Nsabiyumve, radionica izrade afričke odjeće koju vodi Jamm Fall, te glazbeno-plesni program na kojem će nastupiti djembefola Ivan Raić i plesna skupina Musu Donna.
Više o samom programu možete pročitati na Facebook stranici Festivala.