Film i ljubav

Predavanje 14.02.2024. | srijeda Knjižnica Augusta Cesarca, Šubićeva Početak događanja: 10:00 Odjel za djecu i mlade Hrvatski audiovizualni centar

Melita Horvatek Forjan, profesorica je hrvatskoga jezika i suvoditeljica FD ZAG OŠ Marije Jurić Zagorke i Udruge Zaigrani Aktivni Gromoglasni iz Zagreba. Sustavno se medijski obrazuje pohađajući Školu medijske kulture „Dr. Ante Peterlić" gdje je dugogodišnja predavačica i polaznica. O filmu i filmskoj pismenosti praktična je iskustva stjecala vodeći filmske radionice za djecu i mlade na filmskim kampovima HFS-a u Kraljevici, radionicama Film u funkciji javnog zdravstva u Motovonu i Poreču, Školi stvaralaštva „Novigradsko proljeće". Održala je nekoliko interaktivnih predavanja za najmlađe školarce na Filmskim srijedama na dječjim odjelima Knjižnica Grada Zagreba u organizaciji HAVC-a. Na Županijskim i međužupanijskim stručnima vijećima i državnim seminarima u organizaciji AZOO-a održava radionice za voditelje izvannastavnih aktivnosti.

Suautorica je vodiča za voditelje filmskih družina Od ideje do premijere (Profil, 2011.) i metodičkih priručnika Snaga medija 6 i 7 (Školska knjiga, 2021.) i Snaga medija 8 (Školska knjiga, 2022.).

Predavanje je organizirano za učenike Osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića.