"Gdje misli nestaju"

Predstavljanje knjige 14.06.2023. | srijeda Knjižnica Dugave Početak događanja: 18:30 Odjel za odrasle Damir Šantek
Predstavljanje zbirke putopisnih priča sa svjetskih planina Gdje misli nestaju. Uz projekciju autorskih fotografija, Damir Šantek će nas odvesti na uzbudljivo putovanje do planinskih predjela Srednje i Južne Amerike, Azije, Afrike i Europe.

U ovoj uzbudljivoj zbirci koja se sastoji od 34 putopisa autor nas upoznaje s ljepotama brojnih manje dostupnih dijelova Srednje i Južne Amerike, Afrike, Azije i Europe, a dva su teksta posvećena zanimljivostima Dugog otoka i plitvičkog Medveđaka. Nadahnutim tekstovima i predivnim fotografijama tako su nam približeni neki od najviših vrhova svijeta, spektakularne špilje, veličanstveni klifovi i mnogi drugi atraktivni prirodni fenomeni. Autor teksta i fotografija je Damir Šantek, dugogodišnji planinar i putopisac iz Zagreba.

Damir Šantek rođen je 1965. godine u Zagrebu. Stripove je objavljivao u Studentskom listu, a pjesme i kratke priče u Valu, RIVAL-u, Rukopisima, Fanzinu i Četvrtom oktobru. Kao novinar pisao je za Oko (novine za kulturu), Heroinu (rock-magazin), Zapad (dnevne novine) i Svijet. Diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, a autor je i brojnih stručnih i znanstvenih članaka. Putopise objavljuje u časopisima Hrvatski planinar, Scubalife, Outdoors i Planinski vestnik. U brojnim časopisima objavljivao je i fotografije, a osvojio je i više nagrada i prvih mjesta na foto-natječajima, npr. National Geographic Hrvatska i Österreichischer Alpenverein. Predaje u Srednjoj školi u Oroslavlju. Planinario je i ronio po svim kontinentima osim Australije.