Glavobolje

Predavanje 11.04.2024. | četvrtak Knjižnica Novi Zagreb Početak događanja: 18:00 Odjel za odrasle Prim. dr. sc. Maida Seferović
https://www.sapnamed.com/blog/headaches-rule-2/
Glavobolja je jedno od najčešćih oboljenja koje može znatno utjecati na sposobnost pojedinca, njegovu društvenu okolinu i njegovu produktivnost tijekom života. Iako danas predstavljaju veliki javnozdravstveni problem, neke vrste glavobolja koje je moguće liječiti još uvijek su nedovoljno prepoznate i dijagnosticirane.
O tome kako prepoznati glavobolju, koliko može biti opasna i kako se može liječiti bit će govora na javnom predavanju koje će u četvrtak, 11. travnja 2024. godine u 18:00 sati održati prim. dr. sc. Maida Seferović, dr. med. spec. neurolog.
Predavanje se organizira povodom Svjetskog dana zdravlja koji se svake godine obilježava 7. travnja.

Prim. dr. sc. Maida Seferović, dr. med. spec. neurolog radi u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana već 20 godina, a kao specijalist neurolog već 13 i pol godina, s posebnim interesom za cerebrovaskularne bolesti i glavobolje, ali i sve ostale neurološke bolesti. Uz svakodnevni rad na neurološkom odjelu i u neurološkoj ambulanti, bavi se i dijagnostičkim metodama: ekstrakranijskim kolor doplerom, transkranijskim doplerom (TCD-om), EEG-om, a odnedavno i akupunkturom u liječenju glavobolje. Doktorirala je 2018. godine na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na Biološkom odsjeku na temu: „Utjecaj hormona štitnjače na promjene karotidne krvožilne stijenke i metabolizam masti“, a status primarijusa stekla 2022. godine. Sudionica je brojnih kongresa i javnih predavanja.