GO WILD: Hrvatska

Izložba 04.09.2023. - 30.09.2023. Knjižnica Savski gaj Bruno Mezić i Srećko Vukov
Autori fotografija prikazanih na izložbi su Bruno Mezić i Srećko Vukov, osnivači agencije GO WILD ADVENTURES. Osamnaest fotografija prikazanih na ovoj izložbi mali su dio bogate arhive GO WILD izleta, na kojima je do sada sudjelovalo nekoliko tisuća ljudi.

Bruno Mezić je rođen u Puli, a odrastao i živi u Zagrebu. Oduvijek je volio istraživati i biti aktivan pa se tako okušao u veslanju, mačevanju, tenisu, ronjenju, jedrenju, windsurfingu, snowbordingu, špiljarenju, planinarenju, brdskom biciklizmu i kajakarenju. Turistički je vodič za Zagreb i vlasnik turističke agencije Klaracomm za razgledavanje grada na biciklima Blue Bike i organiziranje višednevnih tura po Hrvatskoj i regiji Croescape. Potpredsjednik je Planinarskog društva AktivNatura i jedan od začetnika dugometražne turističko-planinarske staze Via Adriatica Trail.

Srećko Vukov je rođen i živi u Zagrebu. Pobornik aktivnog boravka u prirodi i strastveni promotor prirodnih ljepota naše zemlje. 2012. g. osnovao je pustolovno-ekološku udrugu AktivNatura, sada Planinarsko društvo AktivNatura u kojem je tajnik. Zalaže se za očuvanje prirode i osvještavanje građana o vrijednostima prirodne i kulturne baštine. Idejni je začetnik prve hrvatske dugometražne turističko-planinarske staze Via Adriatica Trail na temu koje je održao više od 40 foto-prezentacija. U arhivi ima više od 50.000 fotografija sa svojih pustolovina. Vodio je više od 200 planinarskih, 50 biciklističkih i 30 kajakaških izleta.