Gore je bolje

Izložba 29.09.2016. - 14.10.2016. Knjižnica Tina Ujevića Početak događanja: Otvorenje izložbe 29.09. u 18:30 sati
Mladen Fliss
Izložba fotografija članova Foto-kino kluba HPD "Zagreb-Matica"
 
 Fotografija i planinarenje nerazdvojno su povezani. Boravkom u planini čovjek uživa u njenim ljepotama a ponekad se suočava i sa njezinom ljutinom i surovošću. Planinu čovjek nikada ne osvoji, ona ga samo koji puta milostivo primi k sebi. Zato planinu treba voljeti i poštivati ali je se pomalo i bojati. Jer planina i daruje i uzima, i nagrađuje i kažnjava.
 
Boravkom u planinskoj prirodi čovjek otkriva nove prostore, upoznaje nove ljude ali i samoga sebe.  I tu se javlja želja da se jedan djelić te prirode ponese sa sobom nazad u civilizaciju. Da se uspomena trajno sačuva i da se pokaže prijateljima, da se gledajući te uspomene dobije nadahnuće za buduće pothvate.
 
Fotografija u HPD "Zagreb-Matica" postoji od kako postoji i samo Društvo, više od 65 godina. U tom periodu okupljale su se i razilazile različite grupe vezane zanimanjem za fotografiju. 2009. obnovljen je Foto-kino klub u okviru Društva sa ciljem organiziranja izložbi, predavanja i izleta na fotografsku i kino tematiku. Klub je organizirao nekoliko izložbi u prostorijama Društva a ovo je druga izložba na kojoj se članovi Kluba zajednički predstavljaju izvan okvira Matice. Tematika naših izložbi su planine i planinarstvo i time želimo  promovirati tu korisnu i zdravu aktivnost.

Članovi Volonterskog kluba D.U.R. Tehničke škole Ruđera Boškovića, predstavit će se sa višestruko nagrađivanom programom Očne gimnastike, unutar projekta Zdravlje za sve.
Radi se o vrlo ljekovitim vježbicama kojima iskazujemo ljubav prema svojim očima.Jačanjem  i opuštanjem mišića očiju, jačamo i opuštamo cijelo naše tijelo.

http://zagreb-matica.hr/