Granice u odgoju - predavanje za roditelje

Predavanje 27.01.2023. | petak Knjižnica Silvija Strahimira Kranjčevića Početak događanja: 17:00 Dječji odjel
Granice su iznimno važne. One djetetu pružaju osjećaj sigurnosti, usmjeravaju ga i daju mu do znanja što se od njega očekuje te što ono može očekivati od drugih. Nedostatak granica u odgoju može kod djece stvoriti frustraciju i strah što često znaju izražavati kroz nasilno i agresivno ponašanje prema drugoj djeci i okolini. 
Na ovoj radionici ćemo se prije svega baviti postavljanjem granica i kako ih učinkovito održavati, naučit ćemo postaviti adekvatne granice u odgoju u skladu s dobi djeteta, kada i kako reći NE te razviti komunikaciju s djetetom koja pridonosi njihovoj boljoj suradnji.

Voditeljica edukacije je Iva Brčić, mag.soc./phil., praktičar terapijskih vještina i tehnika Instituta D.O.M. i europske krovne udruge za dječju i adolescentnu psihoterapiju, trenerica Nenasilne komunikacije. Već godinama provodi edukacije na temu odgoja, nenasilne komunikacije, prevencije međuvršnjačkog nasilja, te prevencije ovisnosti o novim tehnologijama. Surađuje s fakultetima, te vrtićima i školama. Kroz udrugu Najsretnija beba Hrvatska provodi edukacije poput: Izbirljivost u jelu, Pripreme za vrtić, Odvikavanje od pelena, Promjena rutine, Nasilno ponašanje i kako ga spriječiti, Nenasilna komunikacija, Ispadi bijesa i kako ga smiriti, Spavanje bez suza.

Predavanje je dio ciklusa predavanja za roditelje koja organiziramo jednom mjesečno i na kojima sudjeluju stručnjaci iz različitih područja roditeljstva i odgoja.