GRČ

Čitateljski klubovi 04.09.2023. - 30.06.2024. Knjižnica Gajnice
Što znači "radionica čitanja"? Kako se to čitanje "radi"? Vrlo jednostavno: dođete u knjižnicu, posudite knjigu, udobno se smjestite i uronite u čitanje. Ali, to znate i sami. No, što sa svim onim pitanjima koja nam niču tijekom i nakon čitanja, što sa svim osjećajima koje je djelo uzburkalo u nama? Kome ih reći? S kime podijeliti?
Upravo tu uskačemo mi! Pridružite se našem čitateljskom klubu i uvijek ćete imati s kime podijeliti razmišljanja o pročitanom.
A kako je na neka pitanja teže dobiti odgovor, u pomoć ćemo pozivati i one koji autore, odnosno njihova djela, znaju u dušu: prevoditelje, te čarobnjake koji pretaču tuđe misli iz jednog jezika u drugi!

Voditeljice GRČ-a su diplomirane knjižničarke Zvjezdana Balić i Lucija Lokin.

Predbilježbe za GRČ su obavezne, a možete se zapisati u knjižnici ili putem našeg maila: knjiznica.gajnice@kgz.hr. Usprkos tome, na susret mogu doći i oni koji nemaju pitanja, ali se žele upoznati s djelima pojedinih autora i njihovim prevoditeljima.

Sljedeći susret:

23.4. u 18:30 (utorak) u sklopu Noći knjige, čija je ovogodišnja tema "Kad je prizma kataklizma: knjige za izazovna vremena", u goste nam dolaze dva prevoditelja, Marko Fančović i Ana Marija Abramović. Razgovarat ćemo o njihovom prijevodu humorističnog fantastičnog romana "Dobri predznaci" britanskih književnika Terryja Pratchetta i Neila Gaimana.

Prethodne susrete možete potražiti ovdje.