Herbarij – Črlena rožica, zelena kitica

Radionica 26.09.2022. | ponedjeljak Knjižnica Vladimira Nazora Početak događanja: 17:00
Likovna radionica na temu herbarija, bit će rađena u tehnici kolaža, polaznici će imati na raspolaganju pripremljene oslikane papire od kojih će moći izraditi svoje izmišljeno bilje i cvijeće velikih dimenzija. Po završetku velikih cvjetova rad će se dorađivati u crtaćim tehnikama kako bi dobili kreaciju rađenu na principu višeslojne intervencije.
 
Ova radionica pod vodstvom izv. prof. mr. art. Koraljke Kovač Dugandžić dio je petog programskog ciklusa Hrvatske mitske baštine u (ranome) srednjem vijeku koji Knjižnica Vladimira Nazora u suradnji s Maticom hrvatskom održava već petu godinu zaredom, ovaj puta na herbalne teme.
 
Voditeljica radionice: Koraljka Kovač Dugandžić; suradnica na radionici Nikolina Krstičević, studentica Tekstilno-tehnološkog fakulteta
 
O voditeljici:
Koraljka Kovač Dugandžić rođena je 17. srpnja 1971. u Zagrebu. Završila je Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn, Odsjek slikarstvo. 1991. godine upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, Pedagoški odsjek, smjer slikarstvo. Diplomirala je u klasi profesora Zlatka Kesera. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika od 1998. Bavila se animiranim filmom i ilustracijom. Bila je članica grupe Daklelososi i udruge Punkt. Do sada je imala 68 samostalnih i 86 skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Sudjelovala je na više kolonija, projekata i rezidencija. Organizirala je likovne radionice za djecu i odrasle. Dobitnica je Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu i Likovne nagrade HDLU za najbolju izložbu u 2020. godini – za izložbu „Unutrašnji prostori“, Muzej za umjetnost i obrt, Zagreb. Osmislila je 44 autorske koncepcije kroz projekte, izložbe, suradnje za studente Dizajna tekstila. Trenutno radi na Tekstilno-tehnološkom fakultetu, Zavod za dizajn tekstila i odjeće na kolegiju Kreiranje tekstila kao profesorica u umjetničkom području.
  
Kontakt: koraljkakovac@gmail.com 0914575310

Pogledajte fotografije s radionice