Hipnoza

Predavanje 12.02.2015. | četvrtak Knjižnica Tina Ujevića Početak događanja: 18:00 sati
  Hipnoza je prirodno stanje uma i tijela postignuto snažnom relaksacijom. To je potpuno ugodno stanje koje smo svi tijekom života osjetili, no nismo bili svjesni da je to hipnotičko stanje. Neposredno prije ulaska u san ili prije samog  buđenja, kada se zagledamo u jednu točku ulazimo u hipnotičko stanje.  U hipnotičkom stanju pažnja je sužena. Tako nam je omogućena lakša komunikacija između svjesnog i podsvjesnog uma.
Danas je primjena hipnoze  proširena na mnogo područja. Hipnozom i samohipnozom moguće je smanjiti dnevnu dozu stresa, vratiti energiju tijelu i duhu u razdobljima kada manje spavamo i kada nam je životni tempo zahtjevan, riješiti se mučnine i neugodnosti prilikom vožnje  automobilom ili tijekom leta avionom, poboljšati koncentraciju, kvalitetnije i bolje  pamtiti i učiti. Također možemo naučiti kako koristiti hipnozu za ostvarivanje lakšeg  poroda. Hipnoza pomaže i kada želimo smršaviti, prestati pušiti, promijeniti svoje navike koje nam se ne sviđaju ili pak izliječiti zdravstvene  tegobe poput migrene, glavobolje i slično.
Što je hipnoza? Kako funkcionira? Što je samohipnoza? Što sve možemo postići hipnozom i samohipnozom?  Koja je uloga hipnoterapeuta? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja vezano uz hipnozu možete dobiti na uvodnom predavanju o hipnozi.
Uvodno predavanje održat će certificirane hipnoterapeutkinje (Board Certifed Hypnotist) sa završenom školom hiponoterapije u Omni Hypnosis Training Centar of Slovenia (OHTC of Slovenia). To je slovenska podružnica američke škole hipnoze, koja se vodi u Sloveniji, Italiji, BiH i u Hrvatskoj.
 

 


http://hipnocentar.com/