Hispanski svijet
Tribina
20.09.2016. | utorak
Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića
Početak događanja: 18.00 sati
Heriberto Sierra
Meksička hrana pridobila je pristaše diljem svijeta i zahvaljujući svom širenju u Sjedinjenim Državama svakim danom sve je više uobičajeno pronaći restorane u kojima se poslužuje neko jelo koje potječe iz Meksika. Tijekom ovog predavanja razmotrit će se kulturni aspekti tradicionalne meksičke hrane, njezin značaj u gastronomiji uopće i predložiti nekoliko recepata.Heriberto Sierra je pisac i humanist koji trenutačno boravi u Zagrebu. Objavio je nekoliko antologija pripovijedaka te je radio kao službenik Državnog instituta antropologije i povijesti u Meksiku. Njegovi hobiji su,među ostalim, glazba i kultura. Osnivač je i počasni predsjednik Jezične i kulturne raznolikosti, nevladine udruge koja se bavi promocijom i očuvanjem indijanskih jezika.
