Hrvatske zabavne i tradicionalne pjesme u ruhu bossa nove i sambe

Koncert 09.02.2023. | četvrtak Knjižnica Gajnice Početak događanja: 18:00 Neven Mrzlečki
Recital hrvatskih pjesama iz Međimurja, Dalmacije, urbanih i starogradskih, zaodjevenih u novo ruho - bossa nova, samba/salsa, guassa (fuzija guajire i bosse) - sa pokojom reminiscencijom na originalne bosse i sambe, guajire i salse u izvedbi Nevena Mrzlečkog (tenor i gitara).

Neven Mrzlečki rođen je u Zagrebu, gdje je 1983. godine završio studij talijanskog i španjolskog jezika i književnosti. Od 1984. član je Zagrebačke opere. Godine 1993. diplomirao je na odsjeku solo pjevanja Muzičke akademije u Zagrebu i od tada se razvija u izražajnom i vokalnom smislu s uočljivom naklonošću za scenski izričaj, često i komiku. Usporedo se usavršava kod prof. Maria Gjuranca, dramskog tenora. Također je sudjelovao u radu Zagrebačkog opernog studija.
Izvodi svjetovni i duhovni repertoar: osim operne literature izvodi s gitarom i glazbu „za dušu“ – evergreene, kao što su bossa nova, samba, guajira i bolero, ranchera, huapango, son, kao i talijanske kancone i irske balade, židovsku tradicionalnu glazbu te domaće skladbe. Također se okušava u obradama folklornih napjeva.