I (bila) jednom jedna... Zemlja

Predstavljanje knjige 24.04.2017. | ponedjeljak Knjižnica Augusta Cesarca, Ravnice Početak događanja: 10 sati Odjel za djecu i mlade Noć knjige
Ovom bajkovitom i inspirativnom slikovnicom, Sanja Čižić, autorica teksta i ilustracija, vraća nas u svijet ljepote, igre i izvorne radosti. Otkrivanjem djeteta u sebi, s puno nježnosti i topline u potpunosti se približava djeci i njihovom čarobnom svijetu. Razigranošću, šarenilom mogućnosti, skladom i vedrinom ilustracija poticajno utječe na formiranje dječje psihe, pobuđuje dječju maštu i kreativnost. Pokazala je iznimnu preciznost u ilustriranju priče, boje su skladne i vedre, a ilustracije prate tekst, čineći zajedno lepršavu i maštovitu cjelinu. Rad je izniman, jer poruka koju autorica šalje preko svijeta djeteta nadilazi dječje mogućnosti. To je istančana i duboka poruka ljubavi, ljepote, radosti, zajedništva, čuvanja planeta Zemlje - upućena svima nama. Autorica nam pokazuje kako maštom možemo putovati svemirskim prostranstvima, stvarajući nova i drugačija svitanja, koja možemo potom pretočiti u zbilju. (Mirjana Dolenčić, prof.)
 
Sanja Čižić piše duhovne pjesme i kratke priče za djecu, bavi se dizajnom, dekoracijom različitih interijera i eksterijera, vodi kreativne radionice. Zbog velike ljubavi prema djeci, počinje se baviti čuvanjem djece u obiteljima. Članica je upravnog odbora Hrvatske udruge dadilja. 


https://likumzg.wordpress.com/2015/09/30/predstavljanje-slikovnice-sanja-cizic-i-bila-jednom-jedna-zemlja/