Igra kolo u dvadeset i dva – mitska simbolika brojeva

Radionica 21.03.2024. | četvrtak Knjižnica Vladimira Nazora Početak događanja: 17:00 Zvjezdana Jembrih
Likovna radionica pod vodstvom prof. mr. art. Zvjezdane Jembrih odvija se u sklopu sedmog programskog ciklusa Hrvatske mitske baštine u (ranome) srednjem vijeku koji Knjižnica Vladimira Nazora u suradnji s Maticom hrvatskom održava već sedmu godinu zaredom, ovaj puta fokusirajući se na mitsku simboliku brojeva.

U kratkom uvodu voditeljica radionice govorit će o slavenskoj mitskoj baštini, vezi sadašnjosti i mita te mitu kao potki, podlozi za likovnu reinterpretaciju.

Prijave na e-mail: knjiznica.vladimira.nazora@kgz.hr ili na br. tel: 01/3703-414.
 
 
O voditeljici:
 
Zvjezdana Jembrih rođena je 1965. u Zagrebu. Diplomirala je 1990. na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti. Do sada je izlagala na tridesetak samostalnih i na brojnim skupnim izložbama te izvela trideset i tri  land art rada.
Piše i objavljuje poeziju i prozu. Objavila tri knjige poezije, jednu knjigu kratkih priča, jednu knjigu putopisa i jednu grafičko-pjesničku mapu te dobila nekoliko nagrada za svoj umjetnički i stručni rad.
Od 1993. radi kao konzervatorica-restauratorica, boravi na stručnom usavršavanju u Münchenu te na poslijediplomskom studiju u Budimpešti, gdje 2000. magistrira restauriranje drvene skulpture. Od 2020. redovita je profesorica na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, na Odsjeku za konzerviranje i restauriranje umjetnina. Voditeljica je brojnih programa zaštite i očuvanja pokretnih kulturnih dobara na području Hrvatske. Objavljuje stručne članke, uređuje publikacije, vodi projekte te organizira radionice i izložbe iz područja zaštite materijalne i nematerijalne kulturne baštine. Jedna je od organizatorica i voditeljica likovnih radionica u višegodišnjem projektu Hrvatska mitska baština u (ranome) srednjem vijeku.