Igraonica za bebe

Mala igraonica 01.09.2022. - 01.07.2023. Dječja knjižnica ''M2''
ZA BEBE

(za djecu do 3 godine, uz pratnju)

ponedjeljak: 17:00 - 18:30
petak: 10:00 - 11:30

Napomena: Za korištenje usluga knjižnice pa tako i Male igraonice za bebe, dijete treba biti član knjižnice. Upis za svu djecu do 15 godina je besplatan!
 
Mala igraonica je namijenjena bebama i svoj djeci koja još nemaju tri godine, a traže i žele igru u društvu vršnjaka, nove izazove i poticaje, zanimljive igračke i sadržaje.
 
Stručnjaci upozoravaju da je upravo najranija dob djeteta najvažnija za njegov sveukupni kasniji razvoj. Poticaji odraslih i zadovoljavanje dječjih interesa i potreba u toj dobi pomažu djetetu da razvije potencijalne sposobnosti i svoju osobnost, te da odrasta zadovoljno i sretno. Stoga su igraonice za bebe u knjižnicama u svijetu uobičajene. Iskustva u radu s najmlađim predškolcima u našoj knjižnici pokazuju da se već dvogodišnja djeca znaju služiti knjižnicom i da im samostalnost u tome pričinjava veselje.
Mala djeca trebaju blizinu roditelja i drugih poznatih i bliskih osoba dok se igraju. Stoga su roditelji ili drugi odrasli, koji djecu dovode u Malu igraonicu, obvezno nazočni u vrijeme igre. To će pomoći djeci da im prvi koraci u svijet knjižnice budu zanimljivo iskustvo i zadovoljstvo. Stoga su roditelji neizostavni partneri u radu igraonice. Poželjno je da se sami uključe u sve igre i aktivnosti s djecom, jer će djeca tako još više uživati.

*Prostor igraonice slobodan je za druženje roditelja s djecom do 18:30h, subotom od 9 - 12h, osim u vrijeme navedenih programa.