Igrom kroz knjigu - Kako je teško biti kralj

Susret 23.04.2024. | utorak Knjižnica Savski gaj Početak događanja: 10 sati Odjel za djecu i mladež
Program koji se temelji na knjizi Kako je teško biti kralj, Janusa Korczaka i Iwone Chmielewske, u prijevodu Marte Agičić, organizira izdavačka kuća Srednja Europa.
Prevoditeljica će čitati naizmjenično odlomke knjige u originalu na poljskom i u hrvatskom prijevodu. Slijedi razgovor, radionica izrade kruna, mala radionica poljskog jezika i još puno drugog, a sve za učenike prvih razreda OŠ Savski gaj.
Književni program, radionica i igraonica Igrom kroz knjigu uvršten je u Program javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2024. godinu. Provodi se u Knjižnicama grada Zagreba.
Program se kao dio Programa javnih potreba u kulturi Grada Zagreba provodi treću godinu zaredom. Godine 2022. i 2023. održavao se na Bundeku i Jarunu (zadnjih nekoliko radionica u rujnu 2023. održano je na livadi na Trgu Ivana Meštrovića). Namijenjen je djeci od 4 do 12 godina.

Najave, izvještaji i video isječci s održanih radionica Igrom kroz knjigu održanih 2022. i 2023. godine dostupni su na društvenim mrežama Srednje Europe za mlade - SEzam.