INDIJA - Na vlastitoj vatri

Mjesec hrvatske knjige 02.10.2023. - 30.10.2023. Knjižnica Marina Držića
Ozren Majerić
Izložba fotografija Ozrena Majerića, autora knjige Skriveno (Hena Com), profesionalnog fotografa.
Zbog ljubavi prema putovanjima okušao se u pisanju putopisa. Aktivno piše književne osvrte. Izložba fotografija nastala je na temu autorovih putovanja u Indiju. Fotografije prate zapisi s putovanja pa je promatraču zanimljivo čitati Majerićeva promišljanja, emocije, oslikavanje krajolika u kojem je boravio te opisi ljudi koje je susretao i fotografirao.
„Indija je test koliko smo spremni izaći iz svoje kože da se pogledamo iz daljine kako levitiramo iznad vlastite sjene. Indija je mogućnost buđenja i pomicanja iz sigurne zone negiranja, izazov. Tamo hodamo putem koji si mnogi od nas mogu priuštiti, ali maleni broj se zaista usudi zbog tradicionalnog straha od napuštanja mukotrpno izgrađenih struktura uhodanih života. Samostalno putovanje tom posebnom zemljom je šetnja iz svjetlosti u mrak, dvoboj priznatog i nepriznatog, ono je poprište osobnog sudara, ono je izlazak iz udobne oaze i dječjom lakoćom uništava distancu s kojom se štitimo, putem razbuđujući najbolje ili najgore od onoga što imamo u sebi.“ (Ozren Majerić)

Ozren Majerić, rođen 1976. u Zagrebu, pisac i fotograf. Kombinira dokumentarnu i konceptualnu fotografiju koje tekstualno nadograđuje u nastojanju da što kvalitetnije prenese vlastito viđenje svijeta koji ga okružuje. Aktivan je na Instagramu gdje na profilu why_not_now1000 spaja fotografiju s pisanjem u zadanoj kratkoj formi. Autor je četiri samostalne fotografske izložbe.

www.ozrenmajericphotography.com