Interfacing reality: Radionica glasovnog eksperimentiranja s Majom Rivić

Radionica 18.04.2024. | četvrtak Čitaonica i Galerija VN Početak događanja: 18:00 Maja Rivić
Fotografija: Silvija Dogan
Radionica glasovne improvizacije - Free Improv Voice Lab
Voditeljica: Maja Rivić
Termin: 18. travnja 2024., od 18 do 20 sati u Galeriji VN (Ilica 163a)

Pozivamo vas na radionicu/performans glasovne improvizacije s Majom Rivić kao voditeljicom, koja se odvija u sklopu programa „Interfacing reality”.

Vokalistica Maja Rivić je stručnjakinja za glas na nekoliko razina i bavi se improvizacijom te osluškivanjem. Kroz svoje ideje, umjetnica i glazbenica će raditi s polaznicima kako bi osvijestili vlastite dimenzije glasa i interakciju glasom.

Ovaj performans nije samo radionica pjevanja, nego otkrivanja nečeg novog u izražajno- emocionalno-psihološkim svojstvima glasa i zvuka. Maja Rivić će sudionike voditi kroz proces senzibiliziranja za cijelu paletu često previđenih, tekstura, šumova, boja i nijansi zvučenja, kako bi se dublje osluškivali i izražavali.

Na multimedijalnom performansu imat će priliku okušati se u sporazumijevanju bez riječi i tekstualnog predloška. Radionica je idealna za sve koji žele otkriti nove dimenzije svog glasa, izraziti se na drugačiji način i otvoriti se za nova iskustva. Također, voditeljica će raditi na improvizaciji te razvijanju estetske osjetljivosti i osjećaja za kretanja u grupi. Naime, snalaženjem u „hibridnom“ prostoru Čitaonice i Galerije VN, sudionici će istraživati i kombinaciju pokreta i zvuka, slušanje, promatranje te zajedničko, sinergijsko djelovanje. Radionica će biti zaokružena razgovorom, odnosno dijeljenjem tjelesno-glasovno-senzoričkog iskustva.

Životopis:
Maja Rivić završila je pjevanje, kompoziciju i aranžiranje na Sveučilištu Middlesex u Londonu. Suosnivačica je i pjevačica u jazz orkestru Mimika - Maka Murtića, s kojim je snimila tri studijska albuma te nastupala po poznatim londonskim i zagrebačkim klubovima i festivalima poput London Jazz Festivala, Love Supreme i Latitude Festivala. Surađivala je mnogo puta s Jazz Orkestrom HRT-a te s njima snimila studijski album Murtićevih kompozicija. Nakon šest godina provedenih u Londonu, Maja se krajem 2016. vratila u Zagreb, gdje osim u Mimika Orkestru nastupa i s free-improv sastavom MILK, jazz sastavom Maja’s Jazz Enthusiasm, kolektivom Živa Voda te Jungle Roots Orkestrom. Maja aktivno nastupa, piše i podučava pjevanje.

Napomena: Broj sudionika radionice/performansa ograničen je na deset, sve prijave šaljite do 16. travnja na adresu: galerija.vn@kgz.hr ili gordana.kolanovic.rosko@kgz.hr