iPad Workshop: Skype za bake i djedove

Američki kutak Knjižnice i čitaonice Bogdana Ogrizovića organizira radionicu o korištenju internetskog servisa Skype. Radionica pod naslovom Skype za djedove i bake održat će se u četvrtak, 28.5.2015. u 16 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića.

Užurbana vremena, vremenske prilike i neprilike ili zdravstvene okolnosti ponekad ostavljaju premalo vremena za češće posjete unukama i unucima, rodbini ili čak i susjedima.
Rješenje - bake i djedove dići online. Kako? Tu je Skype - besplatan internetski servis kojeg koristi većina današnje 40 + populacije, zašto ne bake i djedovi. Oni su ti kojima skajpanje najviše treba - kako bi vidjeli prve korake unučadi, proćaskali uz kavu sa sinovima i kćerima u drugim gradovima ili državama.

Na Skype radionici će bake i djedovi naučiti što je to Skype, izraditi svoje Skype ime i uspostaviti prvi Skype poziv. Radionica će se odvijati na Appleovim iPad uređajima, ali će bake i djedovi naučiti kako instalirati Skype i na računalima kako bi i u toplini vlastitog doma imali svijet na dlanu.
Trajanje radionice: 90 minuta
Prijave za radionicu primaju se do 27.5.2015.: amcornerzg@gmail.com ili na telefon

48 10 704 (Odjel knjiga na stranim jezicima)