Ispod površine

Predstavljanje knjige 23.05.2024. | četvrtak Knjižnica Augusta Cesarca, Šubićeva Početak događanja: 18:00 Multimedijalna dvorana Damir Šantek
Preuzeto s poleđine:
"Knjiga Ispod površine prvi je hrvatski ronilački putopis. Ako zaronite u njegove stranice s fantastičnim fotografijama podmorja imat ćete priliku doživjeti daleko šire obzore od samog ronjenja. Kroz knjigu se provlače brojne civilizacije, kulture, religije, povijest, sraz čovjeka i mora, neke od najljepših svjetskih plaža, potopljene ljudske sudbine i nadanja, neizmjerno bogatstvo podvodnog svijeta..."

Damir Šantek rođen je 1965. godine u Zagrebu. Kao novinar pisao je za Oko (novine za kulturu), Heroinu (rock-magazin), Zapad (dnevne novine) i Svijet. Diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, a stručne i znanstvene članke objavljivao je u Strojarstvu, Polimerima, PC Chipu, EGE, infoTRENDu, WIN INI i Gospodarskom listu. Putopise i danas objavljuje u časopisima Hrvatski planinar, Scubalife, Outdoors i Planinarski vestnik. Objavljivao je fotografije u brojnim časopisima, a osvojio je i brojne nagrade i prva mjesta na foto-natječajima, npr. National Geographic Hrvatska i Österrichischer Alpenverein.

Ovo je druga knjiga trilogije Gdje misli nestaju koju će autor predstaviti uz predavanje kojim će nas povesti u otkrivanje podmorja diljem svijeta.