Ivana Pedisić: Odgojitelj o odgoju

Predstavljanje knjige 08.02.2024. | četvrtak Knjižnica Tina Ujevića Početak događanja: 18:30 sati Odjel za odrasle
U siječnju 2021. započela sam svoje iskustvo hrabro stavljati na papir. Kako ono poslovno, tako i ono privatno, a sve u nadi kako bih pomogla roditeljima u najtežoj ulozi na svijetu. Iz nade da pomognem roditeljima, proizašla je knjiga Odgojitelj o odgoju u vlastitoj nakladi. Radi se o pitkim svakodnevnim smjernicama koje su namijenjene prvenstveno roditeljima djece rane i predškolske dobi.

Svaki roditelj može pronaći svoje nedoumice na koje nailazi u suživotu sa svojim djetetom u 11 poglavlja s ukupno 80 tema. Moja je želja ohrabriti roditelje koji katkad nailaze na neuspjeh konkretnim primjerima iz profesionalne perspektive i iskustva, ali i onih primjera iz vlastitog života kao roditelja blizanaca koje imaju veću emocionalnu notu. Kroz cijeli tekst poruke koje su upućene vrlo su jasne. Pisane su s autoritetom, ali na dobronamjeran način. Naravno, uz malo humora.
Ivana Pedisić





O autorici:
Odgojiteljica s više od sedamnaest godina radnog staža. Rođena u Zagrebu, majka dvoje djece. Područje njenog interesa uvijek je bio predškolski odgoj, stoga upisuje Učiteljsku fakultet te stječe zvanje odgojitelj predškolske djece. Tijekom rada uspješno završava edukaciju za Montessori odgojitelja, treću godinu razlikovnog studija na Učiteljskom fakultetu, edukaciju za voditelja plesnih tehnika na Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu te edukaciju za voditelja glazbenog programa u SRC Špansko.