Izazovi ljepote

Izložba 15.05.2023. - 15.06.2023. Knjižnica Knežija
Likovni studio ''Art Session'' djeluje kao udruga od 2004. godine i bavi se likovnom edukacijom, podukom slikanja i crtanja za odrasle, pod vodstvom akademske slikarice prof. Petre Grozaj.

Edukacija uključuje osnove likovnog jezika za početnike te razvoj slikararske vještine i kreativnosti za napredne. Pojmovi koji se obrađuju su: kadar, smještaj u format, linija, ploha, volumen, perspektiva, tonska i koloristička modelacija, itd.. uz individualan pristup prema svakom polazniku. Nakon dvomjesečnog crtačkog perioda, gdje se crtanjem po promatranju grade temelji za kasnije slikarsko stvaralaštvo, prelazi se na boju i slikarske tehnike, akril i ulje na platnu. Krajnji cilj je kroz dolaske u atelje i slikanje, te poticajni rad unutar grupa od šest osoba, usvajanje osnovnih teorijskih i praktičnih znanja i otvaranje mogučnosti prema vlastitom slikarskom izričaju kroz zadane ili odabrane slikarske teme, a samim time i oslobađanje kreativne umjetničke strane. Također, tečaj uključuje i grupne posjete izložbama, galerijama i muzejima.

U proteklih 19 godina postojanja Likovnog studija Art Session polaznici su sudjelovali na mnogobrojnim samostalnim i skupnim izložbama, također i žiriranim, te kolonijama i humanitarnim akcijama: Trijenale akvarela, Minijature, izložbe u Galerijama Gradskih knjižnica, Galeriji Badrov i ULUPUH, te u Meštrovićevom paviljonu pri Projektu 54+, Slikarskim Kolonijama u Vrbovcu, te za pomoć djeci na Jelenovcu i djeci u OŠ Nad Lipom itd.

Izlagači: Palmina Erceg, Branka Etlinger, Jasminka Huljić, Lidija Lusić, Marija Morožin, Ivana Pleština, Vesna Radić, Biserka Stanišić, Jasminka Srebrenović, Jasenka Stipetić, Sonja Šehović, Jadranka Šprem, Vesna Šprljan, Karmen Tonković-Bišćan.

Otvorenje izložbe je u utorak 16. 6. u 18:00