Izbirljivost u jelu - predavanje za roditelje

Predavanje 28.04.2023. | petak Knjižnica Silvija Strahimira Kranjčevića Početak događanja: 17:00 sati Dječji odjel
Foto: freepik.com/pch.vector
Dijete odbija probati hranu, baca hranu, odbija jesti pripremljeni obrok, jede samo nekoliko jela? Problemi s prehranom mogu se riješiti uz puno strpljenja, kreativnosti i pregovaranja. Kod izbirljive djece ne možemo očekivati velike i brze promjene, već se trebamo veseliti i malim pomacima koje naprave u svojoj prehrani. Na predavanju i radionici naučit ćemo tehnike koje poboljšavaju komunikaciju s djecom vezanu za prehranu, koje će potaknuti dijete da ne baca hranu, te koje će pridonijeti postupnoj eliminaciji izbirljivosti kod djeteta. Saznat ćemo kako potaknuti dijete da proba novu hranu i da pojede ono što želimo (voće, povrće i sl.) te koje su najčešće pogreške koje potiču izbirljivost i kako ih spriječiti.

Predavanje je namijenjeno roditeljima djece od 1 do 6 godina.

Voditeljica edukacije je Iva Brčić, mag.soc./phil., praktičar terapijskih vještina i tehnika Instituta D.O.M. i europske krovne udruge za dječju i adolescentnu psihoterapiju, trenerica Nenasilne komunikacije. Iva već godinama provodi edukacije na temu odgoja, nenasilne komunikacije, prevencije međuvršnjačkog nasilja, te prevencije ovisnosti o novim tehnologijama. Surađuje s fakultetima, te vrtićima i školama. Kroz udrugu Najsretnija beba Hrvatska provodi edukacije poput: Izbirljivost u jelu, Pripreme za vrtić, Odvikavanje od pelena, Promjena rutine, Nasilno ponašanje i kako ga spriječiti, Nenasilna komunikacija, Ispadi bijesa i kako ga smiriti, Spavanje bez suza.

Predavanje je dio ciklusa predavanja za roditelje koja organiziramo jednom mjesečno i na kojima sudjeluju stručnjaci iz različitih područja roditeljstva i odgoja.