Izložba

Izložba 23.02.2016. - 14.03.2016. Knjižnica Tina Ujevića Početak događanja: Otvorenje u 18:00 sati
CENTAR ZA KULTURU pokrenuo je  malu likovnu školu koju  vodi Helena Schultheis Edgeler, profesorica likovne kulture i docentica  na Sveučilištu u Zagrebu. Djeluje u području, slikarstva, umjetničkog videa i fotografije s brojnim internacionalnim i domaćim izlaganjima.
Osnove crtanja (odrasli, iznad 15 godina).
Likovna radionica namijenjena je polaznicima koji u potpunosti žele savladati osnove crtačkih vještina kroz upoznavanje s crtačkim tehnikama, osnovama kompozicije, perspektive i proporcija. Visokom  razinom edukacije radionica mlađim polaznicima pruža pripremu za upise u strukovne škole, akademije i fakultete te omogućava razvoj likovnog mišljenja, kreativnih izražajnih osobnosti.
Tečaj se održava grupno, jednom tjedno u trajanju od 120 min.
Osjećaj zadovoljstva u stvaranju glavna je namjera ove radionice namijenjene svim dobnim skupinama. Kroz različite crtačke i slikarske tehnike  te individualni pristup svakom polazniku u skladu s afinitetima i uzrastom, otkrivat ćemo svijet linija, boja i oblika. Program obuhvaća crtanje i slikanje mrtve prirode, ljudske figure  te stvaranje iz mašte, prema predlošku ili živom modelu.