Izložba fotografija ZKD biciklisti

Izložba 01.03.2018. - 31.03.2018. Knjižnica Sloboština
Projekt Zagrebačkog knjižničarskog društva Biciklom kroz knjižnice Zagrebačke županije domaći je odjek europske inicijative za zagovaranje knjižnica Cycling for Libraries. Akcije se održavaju od 2014. godine i otvorene su za sve knjižničare i ljubitelje knjiga. Odaziv je svaki put sve veći pa je 2017. godine osnovana Radna grupa ZKD biciklisti.
 
Cilj projekta je poticanje kretanja na otvorenom, proširenje suradnje među knjižničarima, uspostavljanje aktivne komunikacije s korisnicima i upoznavanje javnosti s knjižničarskim uslugama. Putujući na biciklu sudionici na neformalan način zagovaraju svoju djelatnost i programe, upoznaju kolege iz drugih gradova te razmjenjuju iskustva i znanja. Projekt je realiziran uz potporu Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport.
 
Četvrtom Biciklijadom ZKD programa podržalo se pridruživanje Knjižnice Ante Kovačić iz Zaprešića u projekt Zelena knjižnica Knjižnica grada Zagreba, podržala se nacionalna kampanja za osobe s teškoćama u čitanju i disleksijom „I ja želim čitati“ te se obilježio Dan planeta Zemlje.
Odvoženo je preko 40 km na ruti Zagreb- Rakitije - Orešje - Medsave (prijelaz skelom) – Zaprešić (Gradska knjižnica Ante Kovačića), te je sudjelovalo više od 30 biciklista.