Izložba: Iva Čukelj

Izložba 26.11.2018. - 22.12.2018. Knjižnica Dubec
Iva Čukelj, rođena 26.01.1993. godine u Zagrebu, gdje je završila osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje. Iako srednja škola nije bila umjetničkog usmjerenja, za vrijeme njenog trajanja razvila je određeni senzibilitet i osjećaj za umjetnost te sa sigurnoću znala pravac svojeg akademskog obrazovanja. Tako u jesen 2013. upisuje preddiplomski sveučilišni studij „Likovna kultura“ na nastavničkom odsjeku na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.
U svom radu istražuje medij šivanja i vezenja kao jednostavne možda ponekad zaboravljene tehnike. Vezenjem prenosi i poigrava se crtežom, linijom i efektom koju donosi sama linija. Kao teme bira događaje, riječi, emocije iz svakodnevnog života koje ostaju utkane u nama, te potom se prenose u vez na platno. 
Krug kao dominantan oblik njeniz radova, prati ju u svakom prikazanom djelu, prilikom kojeg koristi njegovu formu za poigravanje s motivima. 
Triptih "Planine" nastao je kao produkt razmišljanja i osjećaja kako što više pojednostaviti formu, a opet istovremeno ostati direktni u iskazu. Osim planina istražuje i poigrava se s organskim oblicima koje pokušava što vjernije dočarati i interpretirati ih dojmom.