Izložba: Mia Belamarić

Izložba 08.03.2019. - 08.04.2019. Knjižnica Dubec
Mia Belamarić rođena je u Šibeniku 22.6.1994. godine. Akademiju likovnih umjetnosti upisuje 2013. godine, gdje trenutno pohađa drugu godinu diplomskog studija na nastavničkom odsjeku, smjer slikarstvo.
"Za ovu priliku odlučila sam izložiti izbor grafika nastalih u periodu od tri godine. Premda studiram slikarstvo, izražavam se u različitim medijima, a grafika je neizostavan dio mog stvaralaštva. Prvi dio radova su linorezi nastali prema crtežima koje radim gotovo svakodnevno, a zanimaju me različite tematike. 
U izabranim radovima bavim se životnim prostorom i okruženjem; ponekad je to interijer, ponekad scena s puta, ponekad arhitektura što me svakodnevno okružuje.
Za svaki crtež koji radim izdvajam određeno vrijeme. Vrijeme koje često koristim za promišljanje, ne samo o tome na koji način nešto prikazati, već promišljanje o svim  temama koje u tom vremenu prolaze kroz moju svijest, a povezujem ih s odabranim motivom. S druge strane, ponekad je to vrijeme koje služi da se potpuno očistim od neželjenih misli. U svakom slučaju, crtanje mi pruža bezbroj mogućnosti, a crtež je bio prva postaja u nastajanju ovih grafičkih otisaka. 
Drugi dio radova su nastali u tehnici reservagea i dio su ciklusa ,,Personifikacije vjetra’’. Ideja je bila ,,uloviti’’ karakteristike određenog vjetra, a sama grafička tehnika omogućila mi je slobodno i nesputano izražavanje." 
Mia Belamarić