Izložba učeničkih radova Škole primijenjene umjetnosti i dizajna

Izložba 03.11.2022. - 15.12.2022. Dječja knjižnica Marina Držića
Izložba radova učenika Odjela tekstila Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Dječjoj knjižnici Marina Držića petnaesta je izložba Odjela u Knjižnicama grada Zagreba. Prva izložba, u sada već tradicionalnoj i uspješnoj suradnji KGZ i Odjela tekstila ŠPUD-a, postavljena je 2009. godine u Knjižnici Voltino, i od tada su u neprekinutom slijedu učenički radovi izlagani u zagrebačkim kvartovskim knjižnicama. Ovom jubilarnom petnaestom izložbom koja se održava u europskoj godini mladih obilježava se Mjesec hrvatske knjige 2022., ali i za Školu primijenjene umjetnosti i dizajna važan jubilej, 140. rođendan Škole.
Na izložbi su predstavljeni odabrani učenički radovi koji prezentiraju umjetničko stvaralaštvo na Odjelu i daju pregled ishoda poučavanja ključnih nastavnih predmeta na Odjelu tekstila; Modnog crtanja i slikanja, Projektiranja i Tkanja. Po vremenu nastanka radovi obuhvaćaju presjek kroz nekoliko generacija učenika, od radova iz fundusa Odjela, preko radova izrađenih u vrijeme lockdowna i nastave na daljinu do recentnih radova nastalih tekuće školske godine; po dobi učenika zastupljeni su radovi učenika drugog, trećeg i četvrtog razreda, te radovi koji su završni radovi maturanata.
U vjeri da da će biti prepoznata pozitivna energija, kreativnost, entuzijazam, strpljenje i trud koji su učenici uz podršku svojih mentora ugradili u izložene radove, te će neke od korisnika Knjižnice izložba potaknuti da postanu učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna.
Ljiljana Hajdarović,profesor savjetnik
Voditeljica Odjela tekstila ŠPUD-a