Izložba "ZG 780"

Izložba 23.05.2022. - 18.06.2022. Knjižnica Savica Odjel za djecu
Na dječjem odjelu Knjižnice Savica postavljena je izložba radova nastalih u okviru projekta ZG 780. Projekt se tijekom školske godine 2021./2022. provodio u Osnovnoj školi Grigora Viteza u suradnji s našom knjižnicom.
 
U projektu su sudjelovali učenici s teškoćama 4. e i 8. e razreda, učenici Keramičarske skupine i njihovi prijatelji iz redovnog 4. a razreda. Zahvaljujući učenicima i njihovim učiteljicama: Koraljki Žepec, Jasni Romich Jurički, Jasni Guliš i Gordani Capan, nastali su radovi postavljeni na ovoj izložbi.
 
Projekt ZG 780 proveden je ususret obilježavanju 780 godina od izdavanja Zlatne bule.  Dana 16. studenog 1242. godine, neposredno nakon provale Tatara, ugarsko-hrvatski kralj Bela IV. Arpadović izdao je u Virovitici povelju – Zlatnu bulu kojom je Gradec postao slobodni kraljevski grad.
 
Voditeljice projekta su Koraljka Žepec i Jasna Romich Jurički.
 
Knjižnica Savica u projektu je sudjelovala u okviru programa „Knjižnica širom otvorenih vrata“, projekta koji Knjižnice grada Zagreba provode u cilju poticanja čitanja, cjeloživotnog učenja i društvene inkluzije djece s teškoćama u razvoju te mladih i odraslih osoba s invaliditetom.

Izložba se može i virtualno razgledati na: ZG 780