Jasmina Blažić | Akril bez kista

Izložba 06.12.2022. - 06.01.2023. Knjižnica Ivane Brlić Mažuranić Početak događanja: 18:30 Jasmina Blažić
Jasmina Blažić živi u Folnegovićevom naselju od 1963. godine. Ovdje je pohađala osnovnu školu, a tu je i dočekala mirovinu. Po zvanju je dipl. ing. građevinarstva, a najduže je radila u tehničkoj službi Kontrole leta u Zagrebu. 

Dugo se bavi pisanjem i slikanjem. Pohađala je više radionica i tečajeva crtanja i slikanja kod akademskih slikara, trenutačno je u umirovljeničkoj klasi profesora Frane Radaka. Osim slikanja naučila je tkati, izrađivati nakit i keramiku te je stekla zvanje profesionalnog keramičara.

Piše poeziju i prozu, ima objavljen roman i zbirku pripovijedaka. Piše najviše u žanru znanstvene fantastike i jedna je od autora uvrštenih u Antologiju hrvatske znanstveno-fantastične novele 1976.-2006. Često objavljuje u zajedničkim tematskim zbirkama i u časopisima.

Dosad je izlagala na skupnim izložbama, a ovo je nakon nekog vremena, ponovo samostalna izložba. Tehnika kojom su rađene izložene slike je lijevanje akrila (acrylic pouring) na platnu  i rađene su bez kista. Svaka slika je napravljena drugačijom metodom, što je doprinijelo šarolikosti stila.

Izložba će biti postavljena od 6. prosinca 2022. do 6. siječnja 2023. Otvorenje će se održati 6. prosinca 2022. u 18:30 sati.