Jasmina Lesić: Čarobne šume

Izložba 01.03.2023. - 31.03.2023. Knjižnica Voltino Jasmina Lesić
U serijalu slika Čarobne šume autorice Jasmine Lesić isprepliću se razni šumski motivi. Ciklus slika je nastao kroz ljubav, igru, radost i zahvalnost autorice što ima priliku baviti se reciklažom mrtvog, srušenog drveća i kroz razne tehnike udahnjuje neki novi i drugačiji život. Idejno i slikarskim kombiniranim tehnikama u kojima prevlada assemblage integrirani su prirodni materijali (drvo, kameni pijesak, špage), akrilne boje na pamučnim platnima.

O izložbi: 
"Na ovoj izložbi Jasmina interpretira stabla kroz suženi kadar isječka šume u kojem svoje boje pokazuju godišnja doba, istovremeno one mogu biti i metafora emocija koje variraju od rasplamsane čežnje do zaleđenog, svjetlucavog mira. Ovo su slike za meditaciju i promišljanje ne samo onoga što one znače Jasmini već i onoga što mogu značiti osobi koji ih promatra i povezuje se s njima na nekoj posve novoj razini. Život slike tako postaje zaseban život koji ima svoj put i sudbinu baš kao što to biva sa svakim novim izniklim stablom, sa svakim novim početkom života." dr.sc. Antonija Balić-Šimrak

O autorici:
Jasmina Lesić rođena je 1975. godine u Virovitici, a trenutno živi, školuje se i radi u Zagrebu. Slikarstvom se bavi od 2013. godine. Slikarski se educirala u Centru za likovni odgoj grada Zagreba gdje je pohađala semestre crtanja i slikanja.