Kako je Dobroslav išao za srcem

Predstavljanje knjige 16.01.2024. | utorak Gradska knjižnica - Odjel za djecu i mladež Početak događanja: 9:30 multimedijalna dvorana
Učenici drugih razreda OŠ Izidora Kršnjavog susrest će se s književnicom Tanjom Radović  i saznati Kako je Dobroslav išao za srcem. Dobroslav je siromašan i iskren mladić, lijepa glasa, u potrazi za djevojkom koja će ga voljeti takvog kakav je. Šumska vila Šumorkinja ponudi mu pomoć. Ovu bajkovitu slikovnicu autorica će predstaviti djeci i uvesti ih u čarobni svijet priče. 

O autorici:

Tanja Radović, dramatičarka, prozaistica te spisateljica za djecu. Završila kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radi kao knjižničarka. Na Hrvatskom radiju izvedene su joj vlastite radiofonske prilagodbe drama, kao i roman, kratke priče i radioigre. Drame su joj postavljene u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici te u HNK-u u Mostaru. Kazalište “Ivan Goran Kovačić“ iz Zagreba praizvelo joj je drame u kojima je sudjelovala i kao glumica ili redateljica. U uredništvu je časopisa Tema (Zagreb, Centar za knjigu) od 2004. godine. Članica je Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade - Kluba prvih pisaca. Osvojila je nagradu SFERA u kategoriji drame za knjigu Ledeno doba (2010.). Dobitnica je nagrade Tena za najbolji dramski tekst za djecu i mlade (Umjetnička organizacija Asser Savus i Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade, 2021.) te regionalne 2. nagrade „Aidin Maslačak Bajka“ u organizaciji Udruženja za promociju kulture „Fani“ i 8. festivala dječije umjetnosti FEDU, Sarajevo, 2022. Dobitnica je treće nagrade na natječaju za kratku priču „Zlatko Tomičić“ Književnog kruga Karlovac, 2022.
Drame su joj u zbornicima prevedene na engleski i poljski jezik. Objavljene su joj dvije knjige drama - Iznajmljivanje vremena (Zagreb, Meandar i SKUD “Ivan Goran Kovačić“, 2001.) i Ledeno doba (Zagreb, Meandarmedia i SKUD “Ivan Goran Kovačić“, 2009.), tri romana u izdanju Meandarmedije - Pitanje Nade (2015., e-izdanje 2020.), Rent-a-talent (2018.) i Oda mladosti (2023.), zbirka priča Osporavanje kiše (Zagreb, Meandarmedia, 2020.), dramski tekst za djecu Brundeša (Zagreb, Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade, 2022.), slikovnica Kako je Dobroslav išao za srcem (ilustrirao Tomislav Tomić, Zagreb, Sipar, 2023.), a pojedine drame, kratke priče, bajke, SF-priče u raznim časopisima i zbornicima.

https://www.youtube.com/channel/UCG4_PBpMBaIHPWTYH8_ocSg