Kako kompostirati kod kuće
Kako zbrinuti kuhinjski i vrtni biootpad, kako izraditi kvalitetan komposter, što se u njega smije, a što ne smije stavljati te koja je uloga komposta u organskom uzgoju hrane i kruženju nutrijenata u ekosustavu, samo su neka od pitanja na koja će na ovom interaktivnom predavanju i demonstracijskoj radionici odgovoriti permakulturna dizajnerica i edukatorica Cvijeta Biščević.
U teorijskome dijelu predavačica će upoznati sudionike s vrlo aktualnom problematikom zbrinjavanja biootpada u Republici Hrvatskoj, objasniti koje sve metode zbrinjavanja otpada postoje, ponuditi optimalna tehnička rješenja te razjasniti osnovne pojmove povezane s biootpadom, kompostom i kompostiranjem. U praktičnome dijelu, imitiranjem prirodnih uvjeta razgradnje, pokazat će se proces proizvodnje komposta te naučiti kako izraditi komposter za unutarnje ili vanjsko korištenje.
Predavanje i radionica održavaju se u okviru projekta Zelena knjižnica za zeleni Zagreb, programa koji sufinancira Grad Zagreb. 
