Kako (ne)ćemo čitati?

Predavanje 23.04.2018. | ponedjeljak Knjižnica Augusta Cesarca, Šubićeva Početak događanja: 18 sati Odjel za odrasle prof. dr.sc. Zoran Velagić
U Noći knjige promišljamo sadašnjost i budućnost knjige, nakladništva i knjižnica suočenih s novim tehnološkim izazovima i društvenim promjenama. Ima li budućnosti za knjigu i čitanje? Kako nove tehnologije utječu na dinamiku čitanja i medije na kojima čitamo? E-knjiga, a što je to? O tome i mnogim drugim pitanjima, razgovaramo s prof.dr.sc. Zoranom Velagićem, redovnim profesorom Odsjeka za informacijske znanosti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta  J. J. Strossmayera u Osijeku.

Područja znanstvenog i stručnog interesa kojima se prof. Velagić bavi jesu socijalna i kulturna povijest knjige ranoga novog vijeka, socijalna i kulturna povijest čitateljskih navika, povijest tiskarstva, nakladništva i knjižarstva, društveni konteksti suvremenog nakladništva te elektroničko nakladništvo. Autor je niza znanstvenih i stručnih radova, voditelj i suradnik više domaćih i međunarodnih projekata te redovito sudjeluje u radu znanstvenih i stručnih skupova.