Kako osmisliti mitološki suvenir? II.

Radionica 10.05.2019. | petak Knjižnica Vladimira Nazora Početak događanja: 16:00 - 19:00 Čitaonica i Galerija VN
Radionica grafičkog i tekstilnog dizajna Kako osmisliti mitološki suvenir, osmišljena je u sklopu programa Matice hrvatske i Knjižnice Vladimira Nazora Hrvatska mitska baština u (ranome) srednjem vijeku.

U drugom ciklusu podtema je Mitološka simbolika boja pa će se tako polaznici imati prilike upoznati o kontekstu, značenju i komunikacijskoj ulozi boje u osmišljavanju i oblikovanju  mitološkog suvenira. Polaznici će oblikovati nove motive na osnovu grafičkih i trodimenzionalnih predložaka tradicijske baštine (motivi s nošnji i drugih tekstilnih izvora,  stećaka, kamenih reljefa) iz kojih bi se mogli razviti i novi proizvodi - suveniri.
 
Gdje:    Čitaonica i Galerija VN, Ilica 163a
Kada:    petak, 10.5.2019. od 16 do 19 sati

Voditeljice: izv. prof. mr. art. Natalija Nikpalj
                    izv. prof. art. Koraljka Kovač

Prijave:  knjiznica.vladimira.nazora@kgz.hr ili na tel.: 01 3703 414
 
 
Natalija Nikpalj rođena je 7. studenog 1971. godine u Zagrebu. 1995. godine diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu smjer Primijenjena grafika, gdje danas predaje u zvanju izvanrednog profesora. Oblikovanje vizualnih komunikacija magistrirala je na poslijediplomskom studiju dizajna u Ljubljani na Akademiji za likovnu umjetnost i dizajn. 
U svom se profesionalnom i istraživačkom radu bavi pitanjima vizualnog identiteta, tipografije, sistemima znakova u komunikaciji, te komunikacijskim I edukativnim aspektima dizajna. Vodi programe i radionice u području istraživačkog dizajna te je autor priručnika Do You Speak Design. Na području tipografije za svoj je rad dobila priznanje za FUSE fonts koji potpisuje Neville Brody, Velika Britanija.
Radi na projektima oblikovanja vizualnih komunikacija za korporacije u informatičkom sektoru, kao i institucije sa područja kulture i umjetnosti u RH. Redovito izlaže na skupnim žiriranim izložbama dizajna (ZGRAF; Zagrebački salon i dr.). Profesionalni je član Hrvatskog dizajnerskog društva I ULUPUH-a, sekcije za grafički dizajn i vizualne komunikacije.
Živi i radi u Zagrebu.
 
Koraljka Kovač rođena je 17.7.1971 u Zagrebu. Završila je Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn, slikarski odjel. 1991. godine upisala je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, pedagoški odjel, slikarski smjer. Diplomirala u klasi profesora Zlatka Kesera. Članica je HDLU-a od 1998. godine. Bavila se animiranim filmom i ilustracijom. Bila članica grupe „Daklelososi“ i udruge „Punkt“. Do sada je imala 57 samostalnih i 85 skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Sudjelovala na više kolonija, projekata i rezidencija. Vodila likovne radionice za djecu i odrasle. Dobitnica je Rektorove nagrade sveučilišta u Zagrebu. Trenutno radi na Tekstilno tehnološkom fakultetu, Zavodu za dizajn tekstila i odjeće na kolegiju Kreiranje tekstila kao izvanredna profesorica u umjetničkom području.
Kontakt: koraljkakovac@gmail.com 0914575310