Karla Kuzle: Izrezbareno polugodište

Mjesec hrvatske knjige 19.10.2023. | četvrtak Knjižnica Tina Ujevića Početak događanja: 18 sati Odjel za odrasle

Nakon hvaljenog prvijenca Čaj od ruže, u svojoj novoj knjizi Izrezbareno polugodište, fikciji u obliku dnevnika namijenjenoj mlađoj publici, autorica Karla Kuzle stavlja naglasak na zaštitu mentalnog zdravlja mladih. Predstavljanje knjige vodit će prof. Andrea Divić, kroatistica, urednica i književna kritičarka portala Cro-cultura, ulomke će čitati prof. Lovro Radošević, kroatist i lingvist, a u predstavljanju će sudjelovati i Višnja Gašparin, viša stručna suradnica za programe suradnje u kulturi Centra za kulturu Trešnjevka, ujedno i autorica projekta Priče koje liječe.


O autorici:
Karla Kuzle rođena je 9. travnja 1977. godine u Zadru. Odrasta u Velikim Zdencima, a od osme godine živi u Zagrebu, gdje polazi osnovnu školu, završava opću IX. gimnaziju, diplomira na Pravnom fakultetu u Zagrebu, gdje 2008. godine završava i Sveučilišni poslijediplomski interdisciplinarni specijalistički studij iz područja Javne uprave. Radila je u Ministarstvu obrane, na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu i u jednom trgovačkom društvu. Objavila je dva stručna rada iz područja Javne uprave. Od 2009. godine je u mirovini.

Njezine literarne radove nagradio je i objavio Večernji list, više puta časopisi Mila, Elle, Cosmopolitan, Grazia i Gloria, opetovano su objavljivani na katoličkom portalu Križ života u formi kolumne rubrike Društvo, te u Našem lisju, časopisu kluba pacijenata Zajedno u Psihijatrijskoj bolnici Sveti Ivan Zagreb. Knjižnica Sesvete nagradila je njezin rad u formi ljubavnog pisma.

Autorski ugovor potpisala je s nakladničkom kućom Algoritam sudjelujući svojim radom u knjizi Samo svoja 2, te za ljubavne romane s tjednikom Gloria, gdje je do sada objavila tri romana. Svoj formalni književni prvijenac Čaj od ruže objavila je 2020. godine.

Završila je edukaciju iz Propedeutike psihoterapije pri Pučkom otvorenom učilištu Petar Zrinski. Područje interesa joj je pisanje u svrhu osnaživanja i terapije.

Živi i stvara u Zagrebu, supruga je, kći, prijateljica i volonterka.