KLJUČ do znanja

Projekt 08.03.2019. - 15.04.2019. Knjižnica Dugave
Edukativna i poticajna izložba ilustracija i priča izuzetnih žena iz kalendara u izdanju Andrews McMeel Publishing podsjetit će nas kako su se kroz povijest, a na žalost i danas, hrabre i buntovne žene borile za ravnopravnost u društvu. Izložba je postavljena povodom Međunarodnog dana žena, a poslužit će i kao temelj za predavanja i prezentacije za učenike osnovnih škola. Predavanja ćemo održavati po dogovoru i toliko dugo koliko će biti interesa. Nazovite nas i potaknite sebe i druge na međusobno razumijevanje, toleranciju i ravnopravnost!

"Na temelju najprodavanijih knjiga New York Timesa, Priče za laku noć za mlade buntovnice Elene Favilli i Francesce Cavallo, ovaj kalendar prikazuje zadivljujuće portrete i nevjerojatne priče o trinaest istaknutih žena koje su pomogle promijeniti svijet. Ilustrirane od strane umjetnica iz cijeloga svijeta, kalendar bilježi individualne duhove herojskih žena koji su pomaknule granice kako bi proširile mogućnosti i pokrenule svijet prema mjestu bez ograničenja temeljenih na spolu, rasi ili bilo čemu drugome što nekoga razdvaja."
 
Pogledaj:  Poticateljice 2 Izložba 2  Predavanje: Priče za laku noć 2 Izložba: Poticateljice  Kviz i prezentacija: Hrvatske uspješnice Pogledaj novu radionicu  za obradu lektire: ČIIP (čitaj, istraži, izloži, prezentiraj) za znatiželjne Izložba je dostupna samo virtualno od 25.3.2019.