KLJUČ do znanja

Projekt 15.10.2021. - 31.12.2021. Knjižnica Dugave
Projekt KLJUČ do znanja otpočeo je prije 10 godina Riznicom recenzija u kojoj se trenutno nalaze 339 recenzija od ukupno 103 recenzenta, uglavnom osnovnoškolaca. U ovoj obljetničkoj godini po prvi puta smo organizirali pisanje recenzija na zadanu temu s obiteljima i s razredima OŠ Frana Galovića i I. OŠ Dugave . Hvala svima!

Nove recenzije sedmih razreda I.OŠ Dugave​ u suradnji s profesoricom Ladom Franić - Glamuzinom na radionici koja je započela  na Dan hrvatske knjige i završava recenzijama knjiga hrvatskih autora kao savršen početak Mjeseca hrvatske knjige!

Belini brodovi, Drugačija, Dvojnici iz tame, Gdje je Beata, Krik, Moj Titanic ne tone, Moja sestra je mrak, Moja slavna prijateljica, Moje ljeto s Picassom, Nek bude kaos, Pa, to je ljubav!, Povratak vilinskog konjica, Putovanje u mjestu, Pyjama blues, San koji se ponavlja, Sve o Evi, Što cure govore? Što dečki govore?, Učim letjeti, a nemam krila, Zagonetka Zmajskih otoka, Zaljubljen do ušiju

Izbor ovogodišnjih recenzija i prijedloga za čitanje koje smo postavili kao dio virtualnih mjera u slavljeničkoj godini, u kojima ne morate poštovati općepoznate mjere zaštite u vrijeme pandemije virusa. Jedina izlolacija koja se preporuča  u Mjesecu hrvatske knjige , a i općenito je - knjigoizolacija!

HRvati se s knjigom pripreme za Mjesec hrvatske knjige, Ljekovita moć knjige i recenzije - u suradnji s 1.b OŠ Frana Galovića i učiteljicom Marijom Krpan, Nove bajke po starinski - prijedlozi za čitanje, Čitomat povodom Dana očeva, Knjigoizolacija s polica recenzenata - prijedlozi za čitanje recenzenata, Knjigoizolacija s polica Goodreadsa - najbolje ocjenjene knjige s polica Goodreadsa koje su prevedene na hrvatski