KLJUČ do znanja

Projekt 08.03.2022. - 31.03.2022. Knjižnica Dugave
Iz Čitomata povodom Dana žena predlažemo čitanje slikovnice The Worst Princess autorice Anne Kemp i ilustratorice Sare Ogilvie. Osnažujuća, duhovita, zabavna slikovnica podsjetit će nas još jednom da je vrijeme tradicionalnih bajki (na sreću) daleka prošlost, i da princeze (kao i prinčevi) imaju pravo živjeti svoj život kako žele te da ih zbog toga nijedan princ nema pravo nazivati najgorim princezama. Princeze su hrabre, odgovorne i samostalne, pa ako još upoznaju isto takvog princa - eto happy end-a, ako ne, nema veze ... ima još zmajeva na svijetu! 

Once upon a time, in a tower near you,
Lived a lonely princess; the Princess Sue.
"Some day," she sighed, "my prince will come,
But I wish he'd move his royal bum."

"Ali kada princ konačno stigne, on nije baš ono što je princeza Sue imala na umu. U ovom smiješnom, feminističkom zaokretu tradicionalne priče o princezi saznajte kako je buntovna princeza bježala od kandži svog lukavog princa. Zaboravite na lijepe haljine, vjenčanja iz bajki i velike balove, princeza Sue je sva u avanturama, nestašlucima i sklapanju neobičnih prijateljstava. Ona je stvarno najgora princeza!" - Amazon

Slikovnicu potražite na YouTubu:

The Worst Princess - Best Children's Stories

Najgora princeza u knjižnici:

Slikovnicu čitamo u knjižnici vrtićkim grupama kao i nižim razredima osnovne škole čim nam to omoguće epidemiološke mjere. Trenutno je dozvoljen boravak manjih skupina od desetero korisnika. Nazovite nas i učinite nešto za najmlađe princeze i prinčeve na vrijeme!

Preuzmi plakat