KLJUČ do znanja

Projekt 28.05.2024. - 30.06.2024. Knjižnica Dugave
Čitamo slikovnicu o životu slavnog slikara Salvadora Dalija koji je cijeloga života samo htio biti svoj, u čemu je uspio. Pronađite i vi sebe, budite svoji! Ostvarite svoje snove ili ih barem nacrtajte. Radionice će se održavati za treće i četvrte razrede osnovne škole, a mogu sudjelovati i malo mlađi i malo stariji. Pridružite nam se! 
 
"Salvador Dalí jednostavno nije mogao ne biti svoj. Kad je bio mali, nije bio poput druge djece; bio je sanjar koji se volio pretvarati. Kad je odrastao, postao je umjetnik, ali nije želio stvarati umjetnost koja izgleda kao kod svih ostalih umjetnika. Postao je najpoznatiji slikar svog vremena nakon što je napravio sliku satova koji se tope. Volio je raditi divlje stvari koje su privlačile pozornost: vozio je otmjeni auto napunjen s 450 kg cvjetače. Održao je govor u ronilačkom odijelu. A svog ljubimca ocelota Baboua vodio je na ručak u pomodne restorane. Dizajnirao je omote za lizalice u zamjenu za besplatne slatkiše, telefon od jastoga koji je stvarno radio i šešir napravljen od cipele! Evo istinite priče o jednom i jedinom Salvadoru Dalíju, umjetniku koji nikada nije prestao biti svoj." - G.P. Putnam's Sons Books for Young Readers, 2021.

Just Being Dali - Doing It Right
Destino - Walt Disney 
Destino and Time - Dali, Disney and Pink Floyd
Salvador Dali for Kids - Comic Kids Org
Dali on the Fly - The Dali Museum
Dali Theatre Museum - STC

Dogovoreni termini: 

četvrtak, 15.5. u 13.00, srijeda, 22.5. u 15:00, četvrtak, 23.5. u 15:00, petak, 24.5. u 14:00, utorak, 28.5. u 9:45, srijeda 29.5. u 9:00