Klupko bijele vune

Pričaonica 28.12.2021. - 16.01.2022. Knjižnica Sesvete Mala čitafora autorica priče: Nada Iveljić
Mala čitafora
Draga djeco,
pred vama je još jedna priča koja nestrpljivo čeka svoje male ilustratore. Pažljivo je poslušajte, odaberite motive koji su vas se posebno dojmili, npr. raznobojna klupka vune na polici u dućanu, lijepi ljubičasti šal, zelenu kapu ili bijelu toplu dekicu, cvijet kamilice i malenu macu. Naslikajte ih (na papiru A4 ili A3 formata u vodoravnom položaju) i donesite ili pošaljite fotografirane ilustracije mailom u knjižnicu, najkasnije do 16. siječnja 2022. (knjiznica.sesvete.do@kgz.hr ili citafora.sesvete@gmail.com)
Priču možete samostalno pročitati te izraditi ilustracije i u knjižnici (poštujući propisane epidemiološke mjere) tijekom zimskih praznika od 3. do 7. siječnja 2022. godine od 10 - 11 h. Pribor i likovni materijali za ilustriranje vas čekaju!
Ne zaboravite se potpisati, ukoliko želite da se i vaše ime nalazi u slikovnici. Naravno, sve to uz znanje i dopuštenje roditelja. Vaše ilustracije povezat ćemo s pričom u video slikovnicu, koju ćemo krajem siječnja predstaviti na našim stranicama. Kako će otprilike izgledati naša zajednička slikovnica možete pogledati na poveznici Male čitafore.

KLUPKO BIJELE VUNE
Priču iz knjige Nade Iveljić: Zvijezda na krovu, uz dopuštenje nositeljice autorskih prava, čita knjižničarka Tatjana Rozalija Ovčar.