Knjiga kao flaster - radionica biblioterapije

Radionica 23.04.2024. | utorak Knjižnica Dubrava Početak događanja: 18 sati Odjel za odrasle
Canva
Predavanje i biblioterapijska radionica pod vodstvom Sunčice Beč, prvostupnice radne terapije, približit će sudionicima temeljne pojmove biblioterapije. Nakon uvodnog predavanja provest će se grupna radionica biblioterapije uz primjere iz različitih vrsta književnosti. Na kraju radionice sudionici će imati priliku podijeliti s drugima svoje preporuke knjiga koje su im pružile utjehu i pomogle im u kriznim razdobljima života.

Sunčica Beč, bacc. occup. therap., diplomirani je prvostupnik radne terapije. Tijekom studiranja u sklopu stručne prakse imala je prilike raditi s različitim klijentima iz područja pedijatrije, gerijatrije, neurologije. Posljednje godine studiranja posvećuje stručnim praksama na Malti i u Portugalu.  
Tijekom studiranja, na kolegiju Art terapija i kreativnost susreće se s biblioterapijom kao alternativnom metodom koju može provoditi u svom budućem radu. Zahvaljujući dobroj profesorici i mogućnosti samostalnog provođenja biblioterapije, uočava njezinu dobrobit te je želi širiti i prenositi drugima. 
U slobodno vrijeme voli planinariti, fotografirati, provoditi vrijeme s dragim ljudima i naravno - čitati knjige.  
 
Radionica biblioterapije održat će se u utorak, 23. 4. 2024. godine, u 18 sati u Knjižnici Dubrava u sklopu ovogodišnje Noći knjige.