Književni kulturni lift : Srđan Sandić

Instalacija 12.06.2017. - 26.06.2017. Knjižnica Jelkovec Lift
Novi list
Srđan Sandić završio je Fakultet političkih znanosti, studij novinarstva, Mirovne studije (Zagreb /London) i UN akademiju u Zagrebu. Već dugi niz godina surađuje s portalima booksa.hr, kulturpunkt.hr, queer.hr, časopisima Zarez, TEMA, B 92, Hrvatskim radijem Treći program, Novostima, te kao freelancer PR i copywriter. Kao dramaturg i dramatičar radi za HR 3 i kazališta. Trenutno studira pri Centru za ženske studije u Zagrebu.

U jesen 2012. objavio knjigu drama i (dramskih) fragmenata S(i)nu bez s(i)nova za izdavačku kuću Sandorf koja je doživjela vrlo dobar kritički odgovor.

Autor je koncepta "Književna večer sa Srđanom Sandićem" u kultnom cafeu Velvet gdje ugošćuje pisce i izvođače. Knjiga drama i (dramskih) fragmenata S(i)nu bez  s(i)nova doživjela je nekoliko predstavljanja od ZKM-a, &TD-a, Splita, Rijeke, Osijeka , 53. Internacionalnog teatarskog festivala MESS u Sarajevu. Knjiga S(i)nu bez s(i)nova je sukus  višegodišnjeg spisateljskog i dramatičarskog rada u brojnim formama i medijima. Obilježena je rodnom nedorečenošću / ugašenošću.

Iz recenzija:
"U ovim dramskim fragmentima, obuhvaćajući vješto niz neimenovanih formi i diskursa, Srđan Sandić govori o samoći, ljubavi i vječitom preispitivanju svijesti i savjesti - hoćemo li biti voljeni, hoćemo li biti sami, zaslužujemo li one koje želimo, zaslužuju li oni nas i što je, u stvari, to što želimo, što stalno mijenja oblik, što se pred očima i pod dodirom raspršuje, a želja ipak nikad ne slabi... Pa i o djetinjstvu i iz djetinjstva, o onome što vučemo sa sobom, o onima koji se nađu na putu i zauvijek ostaje tajna je li to bio slučaj ili izbor. Pitanja su teška, a odgovori iskreni."
Tena Štivičić

Više pročitajte na : http://www.hrvatskodrustvopisaca.hr/hr/clan/srdan-sandic-305 i http://www.mala-scena.hr/home/biografije/s/srdan-sandic.aspx.