Kolajna ljubavi

Izložba 23.12.2011. - 13.01.2012. Knjižnica Tina Ujevića
 Izložba figurica s afričkog tla i izložba fotografija  iz Tanzanije može se pogledati do sredine siječnja 2012. Bit će popraćena prodajom figurica s afričkog tla, a prihod je namijenjen našim mališanima u Sirotištu sv. Ante u Songei. Za vrijeme izložbe dijelit će se promotivni materijali Udruge.
 
O udruzi „Kolajna ljubavi“
  
 Udruga za pomoć siromašnima u domovini i svijetu "KOLAJNA LJUBAVI" osnovana je s ciljem pomaganja najugroženijim kategorijama stanovništva kako u Lijepoj našoj tako i u svijetu. Voditeljica Udruge je Ivana Parlov.
Godina dana volonterskog misijskog iskustva među najsiromašnijima u afričkoj državi Tanzaniji potaknula je našu članicu da zamoli svoje prijatelje, sumještane pa i poznanike da pomognu ublažiti tužnu svakodnevicu onih najpogođenijih i najmanjih. Stoga smo pokrenuli akciju izgradnje sirotišta, odnosno prihvatilišta u Songei, najsiromašnijem gradu Tanzanije s ogromnim postotkom siročadi i djece "s ulice", koja su u ovakve neprilike dospjela zbog kobnih smrti svojih roditelja.
Gradnja sirotišta je dovršena u srpnju 2010., a namjenjeno je da bude dom za 50-ero djece. Sagrađeno je na crkvenom zemljištu koje je u tu svrhu darovala Songeanska nadbiskupija. Nakon izgradnje krenulo se s uređenjem interijera kako bi mogli useliti prvu dječicu. Dosad je uselilo 20-ero djece, a uskoro planiramo useljenje još siročadi do popunjenja kapaciteta.
Ovim putem želimo ZAHVALITI SVIMA koji su pomogli u gradnji sirotišta, kao i svima onima koji svakodnevno pomažu osigurati hranu, higijenske i ostale potrepštine našim mališanima! U ostvarenju potonjeg cilja potrebna nam je pomoć dobrih ljudi. Informacije o tome kako pomoći doniranjem bilo najneophodnijih stvari bilo financijski možete pronaći na našoj stranici – www.kolajna-ljubavi.hr. U nadi da ćete se odazvati pozivu u pomoć ovim malim sirotanima neizmjerno vam zahvaljujemo!
 
"Dobra djela su karike koje tvore lanac (kolajnuljubavi!"
                                                                                                        --Majka Terezija


www.kolajna-ljubavi.hr