Koncert Ansambla Gospodnetić Singers

Koncert 12.06.2023. | ponedjeljak Knjižnica Tina Ujevića Početak događanja: 18.30 sati
Na večerašnjem koncertu pjevat će nam Vesna Kartelo, Sonja Gospodnetić, Heda Gospodnetić i Sebastian Jurić.

Ansambl Gospodnetić Singers nastao je spontano, nastupajući na manifestaciji Postirski pivoči, na kojoj od 1994. pjeva gotovo svake godine. Članovima obitelji Gospodnetić pridružuju se prijatelji koji vole višeglasnu pjesmu. Program ansambla je vrlo raznolik i sastoji se od renesansnih pjesama, kanona, duhovnih skladbi, folklora i modernih pjesama.
2016. godine Ansambl je nastupio na međunarodnom natjecanju Venezia in Musica, u kategoriji Musica Sacra. Osvojio je zlatnu medalju i pobjednik je natjecanja s najvećim brojem bodova od svih zborova.
2017. godine  Ansambl se okrunio s još jednim zlatom i jednim srebrom u dvjema kategorijama na Međunarodnom natjecanju zborova i vokalnih sastava Festivala glazbe Zagreb 2017., gdje je u kategoriji Slobodno vokalno višeglasje opet bio pobjednik natjecanja s najvećim brojem bodova.
2018. godine je također nagrađen na 14. Natjecanju pjevačkih zborova – Zagreb 2018. Zadnje dvije nagrade su iz studenog 2018. – zlato i najveći broj bodova od svih ansambala na 15. Susretu hrvatskih malih vokalnih sastava u Sisku i zlato i prvo mjesto u kategoriji Popularne glazbe, kao i nadpjevavanje za Grand prix, na 2. Međunarodnom zborskom natjecanju „Croatia Cantat“ u Rijeci. U svibnju 2023. Ansambl je sudjelovao u Kijevu na međunarodnom zborskom natjecanju „Victoria“,  te osvojio prvu nagradu.

 
Heda Gospodnetić je rođena u Zagrebu, gdje je diplomirala teoretsko-pedagoški odjel na Muzičkoj akademiji. Završila je dvije godine dirigiranja i kolegij Udaraljke. Magistrirala je solfeggio, diplomirala orgulje na Institutu za crkvenu glazbu Albe Vidaković Katoličkog bogoslovnog fakulteta i diplomirala je Školu za ritmiku i ples. Predavala je glazbu i ritmiku na osnovnim, srednjim i glazbenim školama i više od trideset godina Glazbenu kulturu, Metodiku glazbene kulture i Gitaru na Učiteljskom fakultetu. Osnovala je Renesansni ansambl (1983.), Canticum (1993.) i Gospodnetić Singers (1994.), koje vodi od osnutka. Uz dirigiranje tim trima sekcijama ansambla Lisinski, sudjeluje kao pjevač i korepetitor u više zborova (HOKUD Sloboda, Emil Cossetto, Marco Polo, povremeno IGK, Lira itd.).
Za svoj umjetnički rad Heda Gospodnetić je dobila 23 nagrade, od kojih treba istaknuti: 2012. je dobila nagradu Hrvatske udruge zborovođa za doprinos razvoju hrvatskoga zborskoga pjevanja tijekom četrdeset godina umjetničkoga djelovanja kao zborovođe, a od predsjednika Republike Ive Josipovića odlikovanje Red Danice hrvatske s likom Marka Marulića.