Koncert grupe Radio Aktiv

Koncert 13.06.2023. | utorak Knjižnica Vjekoslava Majera Početak događanja: 19 sati
Udruga Slobodan ulaz pokrenula je uz pomoć Ureda za kulturu grada Zagreba projekt "Book & Urban Sound". Riječ je o nizu od osam koncerata u osam gradskih knjižnica grada Zagreba, u kojima će nastupiti osam izvođača urbanog zvuka različitih žanrova.
 
U utorak 13.6. u knjižnicu Vjekoslava Majera dolazi rock/ska/reggae bend Radio Aktiv kako bi nakon energične „električne“ travanjske promocije svog trećeg studijskog albuma „Zbiljske vježbe“ u Hard Placeu, promociju održali u potpuno drukčijem izdanju. Pjesme s novog albuma (kao i dosadašnje uspješnice) za ovu priliku će izvesti „bez struje“ u akustičnom aranžmanu, pa će tako publika imati rijetku priliku čuti bend u intimnoj atmosferi. 

Radio Aktiv je autorski rock/ska/reggae bend aktivan od 2009. godine. Iza sebe imaju brojne nagrade (HGF, HR Demo Klub 2011.), nominaciju za Porin (2013.) te tri studijska albuma: „Grije nas isto sunce“ (2012.), „Stvarnost između reklama“ (2015.) te aktualni „Zbiljske vježbe“ (2023.) u izdanju Aquarius recordsa i Spone. Poznati po energičnim nastupima u klubovima i na festivalima diljem Hrvatske i susjedstva, trenutno promoviraju novi album i nastavljaju s radom na novim studijskim materijalima.