Koraljka Polaček: Just painting

Izložba 21.11.2016. - 12.12.2016. Knjižnica Sesvete Početak događanja: Otvorenje 22.11. u 19:00h Galerija Oblok
Koraljka Polaček: "Just painting"
Od vrtloga izvučenog nesputanim potezom kista do misaono čiste plohe, slikarstvo pred kojim stojimo netremice nam drži pogled – svijet Koraljkine umjetnosti ne dozvoljava ništa manje dok daje sve. Uronjena u veliku školu ekspresionizma ona izranja kao slikarica čija intimistička ekspresija, iako stvorena u jednom dahu, zaustavlja nas na mjestu tihom poput sobe u smiraj dana. I upravo tu, na razmeđu lirske ekstaze i ekspresivne meditativnosti, stvara se ritam koji žar kreacije otkriva u svoj svojoj punini, u svoj zaigranosti Koraljkine umješnosti. Samo slikam, reći će ona. U tom tako jednostavnom izrazu, kroz svedenost na tek primarne boje oblikuje se posve suptilna emocija, ustvari beskrajna niska nijansi naizgled jednog tona. Ona drži ritam u svakom detalju. Ploha i potez stopljeni u nenadmašnu cjelinu.
Ako se okrenemo i zagledamo u sebe pred očima će nam bljesnuti sve fino pohranjene slike emocija koje čuvamo kroz vrijeme; prostor koji otvara „Just painting“ otvara baš tu memorijsku škrinjicu. Sjećanje koje prodire kroz ove prizore transformira se u sve buduće slike koje ćemo nositi sa sobom, slike nutrine koje izviru pred platnima tako velikog, a tako tankoćutnog slikarstva bez obzira na formu ili format.  Umjetnost Koraljke Polaček nosi uvijek isti sadržaj bez obzira na temu – ovo je slika žene koja čuva, voli i njeguje dok traga za boljim svijetom. 
Azra Svedružić, vizualna umjetnica

Životopis
Koraljka  Polaček, slikarica i profesorica likovne kulture,  rođena je u Zagrebu 1969. godine. Diplomirala  je na  Akademiji likovnih umjetnosti  u Zagrebu 1998. godine, u klasi profesora Eugena Kokota.
Izlaže od 1994. godine, dosad je priredila 35 samostalnih izložbi te je sudjelovala na većem broju grupnih izložbi. Po završetku studija predavala je likovnu kulturu u Zagrebu na OŠ Ljubljanica (1998. - 2007.), dobitnica je nagrade Europa u školi 2001. godine. Tijekom razdoblja 1994.-2005. godine slikala je i izlagala u obiteljskom atelijeru u Baški na Krku. Od 2007. godine živi na otoku Cresu gdje tijekom ljetnih mjeseci izlaže svoje radove u otvorenom atelijeru.  Uz slikarstvo, bavi se i umjetničkim oslikavanjem creskog kamena (Cresstones).   
Koraljka je također aktivna u humanitarnom radu, bavi se zaštitom i pomaganjem otočkim životinjama, naročito mačkama - koje često nalaze mjesto na njenim slikama. Slike Koraljke Polaček nalaze se u kolekcijama ljubitelja umjetnosti u Hrvatskoj i inozemstvu. Članica je HDLU-a Zagreb.
 
Kontakt:
Koraljka Polaček, Klančić rov 5, Cres
tel. 091 311 23 18
email: koraljkapolacek@yahoo.com
web stranica: http://koraljkapolacek.weebly.com/